Wat is de beste gezichtsreiniger voor uw huid?

Gezicht schoonmaken

Als je een vette huid hebt en in een vochtig klimaat woont, weet je hoe dat soms kan voelen. Je weet waarschijnlijk ook dat het geheim van een vette huid onder controle houden, het regelmatig reinigen ervan is. Je poriën schoon en vrij van verstoppingen houden is de eerste stap van elke goede huidverzorgingsroutine.

Wat is de beste gezichtsreiniger voor een vette huid?

Als je huid vet is, is de kans groot dat je vergrote poriën en een opeenhoping van talg op je huid hebt. De beste gezichtsreiniger voor de vette huid zal er een zijn die salicylzuur in zich heeft. Waarom? Salicylzuur is een exfoliant. Het helpt overtollige olie en dode huidcellen die je poriën verstoppen te verwijderen. Een goede cleanser moet ook een lage pH hebben.

De pH-waarde van je huid is van nature laag, ongeveer 4,5. De meeste gezichtsreinigers hebben een pH-waarde van 9. Maar de natuurlijke pH-waarde van je huid houdt haar gezond. Dat komt omdat een alkalische pH een broedplaats is voor bacteriën en puistjes.

De beste gezichtsreiniger voor de droge huid

Als je huid na het wassen trekkerig, schilferig en jeukerig aanvoelt, is de kans groot dat je een droge huid hebt. De beste gezichtsreiniger voor de droge huid zal er een zijn die mild is. Je wilt producten vermijden die te agressief zijn. Je kunt ook op zoek gaan naar een cleanser met ingrediënten als sheaboter en jojoba-olie. Sheaboter is een van de beste vochtinbrengers voor de huid.

Deze ingrediënten helpen je droge huid te verzachten en haar natuurlijke elasticiteit te herstellen. Als uw huid gevoelig is, zal de beste gezichtsreiniger zacht zijn. Zoek reinigingsmiddelen die geen geurstoffen, alcohol of natriumlauraat bevatten. Je wilt ook geen cleanser gebruiken met grote deeltjes erin. Deze kunnen zeer agressief zijn voor de gevoelige huid.

Conclusie

Als je een vette huid hebt, wil je die reinigen met een exfoliërende cleanser met een lage pH-waarde. Zoek naar ingrediënten zoals salicylzuur en sheaboter.

Als je een droge huid hebt, is een vochtinbrengende cleanser met een zachte formule het beste. Voor de gevoelige huid wil je een cleanser die vrij is van alcohol, natriumlauraat, parfum en grote deeltjes. Als u deze stappen volgt, vindt u de beste gezichtsreiniger voor uw huidtype. Je huid zal schoner en gezonder zijn en minder snel last hebben van puistjes. Klaar om uw huid een boost te geven?